Opetus

Taiteen perusopetusta, taiteen yleisen oppimäärän mukaista perusopetusta, ja tasolta toiselle etenevää opetusta

Lasten muskari ja Suzuki-laulun opetus

Musiikki naurattaa ja laulattaa jo vauvasta sekä antaa vahvan pohjan niin myöhemmälle soitto- kuin muullekin harrastukselle. Tutkimusten mukaan musiikki myös kehittää aivoja monipuolisesti.

Soitinleikki- ja Musikanttiopetus

Soitinleikissä voivat aloittaa jo pienetkin musikantit. Jos et tiedä, mikä soitin olisi sinulle sopiva, aloita Musikanttiopetuksessa kokeillen eri soittimia!

Alkeis- ja soiton- sekä laulunopetus

Musiikin opetuksen voit aloittaa minkä ikäisenä haluat! Meillä voit aloittaa viulun, pianon, nokkahuilun, kitaran (ukulelen), 5-11 -kielisen kanteleen soiton sekä laulun opiskelun.

Musiikkitaiteen perusopetusta Vantaalla

Jos etsit yksilöllistä, lapsi- ja perhelähtöistä, joustavaa, iloista ja monipuolista mutta silti asiantuntevaa tasolta toiselle etenevää musiikin opetusta, löydät sitä meiltä.

Koulumme tarjoaa yhteistyössä Itä-Vantaan musiikkikoulun kanssa opetusta useassa eri soittimessa kaikenikäisille -vauvasta- vaariin.

Meiltä voit tilata myös toiminnallisen opetuskurssin itsellesi tai työpaikallesi. Joukostamme löytyy opettajia, joiden erityisalaa ovat soiton ja laulun sekä musiikin perusteiden opetuksen lisäksi mm. lasten musiikilliset valmiudet, lastenlaulujen historia sekä esiintymiskasvatus ja äänenkäyttö.

Lisätietoja löydät alla olevasta opetussuunnitelmasta.

 

Opetustarjonta

Muu opetustarjonta

Musiikin perusteiden III -tasoisten opetusportaiden jälkeen osaat lukea ja kirjoittaa nuotteja -myös korvakuulolta. Osaat soinnuttaa kappaleita ja pysyt mukana moniäänisen musiikin tuottamisessa ymmärtäen myös harmonioita ja soinnutusta.

Musiikin historiassa taas tutustutaan oman soittimen lisäksi eri soitinryhmiin ja säveltäjiin ja samalla muutamien musiikkilajien taustat tulevat tutuiksi ja auttavat hahmottamaan nykymusiikinkin suuntauksia.

Musiikin perusteet avaavat ovet musiikin hahmottamiseen sekä ymmärtämiseen ja musiikin tuottamiseen, niin soittaen. kuunnellen kuin säveltäen - tai yhteisesti musiikkia luoden.

Iloa esiintymiseen! Sanotaan että musiikin parhaimmat vaikutukset voi kokea silloin kun musiikki elää yhdessä yleisön kanssa ja musiikin esittäjä voi eläytyä täysin esittämäänsä musiikkiin. Tällaiseen ”flow”-kokemukseen ei tarvita täydellistä suoritusta ja sen voivat saavuttaa kaikki esiintymiskoulutuksen avulla.

Esiintymiskoulutusta annetaan musiikkikouluissa kaikenikäisille kausiesiintymisten ja – esiintymisharjoitustenmuodossa. Hauskinta esiintyminen on ryhmässä ja opettajasi ohjaakin sinua yhteisesiintymisiin sopivan parin tai ryhmän kanssa.

Musiikkiteatterissa esiintymiseen saa uusia näkökulmia hauskojen harjoitteiden avulla sekä eläytyen toisen ihmisen -tai hahmon maailmaan. Lisäksi musiikkiteatterissa esitysten järjestäminen sekä muu taidemaailma, kuten lavasteet ja puvustukset tuovat musiikin tekemiseen ja kokemiseen lisäväriä.

Soivien Musikanttien musiikkiteatterilla on pitkät perinteet ja esitykset ovat keränneet niin palkintoja kuin kunniamainintojakin vuosien varrella. Jos haluat tutustua esiintymiseen paremmin tule mukaan musiikkiteatteriin!

Eri soittimet ovat jo ammoisista ajoista alkaen soittaneet yhdessä tai säestäneet muita. Yhteissoitto ja -laulu kehittävät myöskin musiikillisia sekä sosiaalisia taitoja ja antavat tärkeää vertaistukea.

Soivissa Musikanteissa kannustetaan yhteismusisointiin niin koulun puolesta kuin perheissäkin ja pyritään antamaan kaikille mahdollisuus osallistua tähän.

Lukukausien aikana opettajasi kertoo koulun yhteisistä tulevista kappaleista, joita kaikki soittavat tai laulavat ja etsii kullekin oppilaalle sopivan yhteissoittoryhmän tai parin. Yhteissoittoa voidaan järjestää esimerkiksi periodeittain tunneilla tai tunnista voidaan siirtää osa yhteiseen tekemiseen. Uutena yhteismusisointialustana ovat nykyisin olleet myös yhteiset videot tai muut musiikinteko-ohjelmat.

Soivien Musikanttien opettajista löytyy niin musiikin kuin varhaiskasvatuksen ammattilaisia ja kauttamme voit tilata opetusta tai kursseja niin omaan kuin työpaikkasi käyttöön.

Olemme pitäneet kursseja ja järjestäneet opetusta mm:

  • lasten musiikillisestä kehityksestä
  • äänenkäytöstä ja esiintymisestä
  • eri soittimiin tutustumisesta
  • Lapset ja musiikki varhaiskasvatuksessa
  • Musiikki kehittää -aivotutkimuksista käytäntöön
  • Laulaminen ja äänenkäyttö
  • Esiintyminen ja esiintymisleikit
  • Soittimet käyttöön! – iisi-nuottien avulla säestät synttäreitä ja lauluhetkiä eri soittimilla.

Soivat Musikantit osallistui vuonna 2017 Suomi 100 vuotta -juhliin laulattamallaja keräämällä eri tahoilta 100 wanhaa Suomen lastenlaulua. Laulut videoitiin ja julkaistiin You tubessa -ja pian linkit löytyvät tältä sivustolta.